FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQ)

DUURZAAMHEID
Hoe duurzaam zijn de afvalbakken?
De duurzame afvalbakken van Afvalbox worden gemaakt van kraftliner karton waar geen bossen voor zijn gekapt, maar waarvoor juist bomen worden gekweekt. De afvalbak is duurzaam (CO2 negatief) geproduceerd, oersterk en na jaren van gebruik ook nog eens 100% recyclebaar. Meer productinformatie vindt u via Productinfo.

 

Welke vuilniszakken moeten worden gebruikt in de afvalbak?
Op internet vindt u verschillende leveranciers van normale en recyclebare vuilniszakken in diverse soorten en lengtematen. De lengtemaat moet minimaal 10 tot 20 cm langer zijn dan dat de bak hoog is. Daarnaast kunnen er ook kleinere afvalzakken in met de maat 60liter, hiervoor zijn speciale inhangbeugels verkrijgbaar welke in de handvaten van de bak rusten. 

 

ALGEMENE INFORMATIE

Hoe sterk zijn deze afvalbakken?
De afvalbakken zijn zó sterk dat het basismodel een belasting tot 400 kg kan dragen. Bovendien kunnen er aan de zijkant geen deuken ontstaan, zoals bij metalen afvalbakken. De afvalbakken van Afvalbox zijn hufterproof.

 

Kunnen de afvalbakken ook buiten worden gebruikt?

Nee, de afvalbakken zijn niet geschikt om buiten te staan.

 

Hoe lang gaan de afvalbakken mee?

De afvalbakken van Afvalbox bestaan inmiddels een aantal jaren. De geschatte levensduur is bij normaal gebruik circa vier tot vijf jaar, waarna ze als oud papier voor 100% kunnen worden gerecycled.

 

Kunnen de afvalbakken op een vochtige vloer staan?

Aanhoudend vocht aan de onderkant van de afvalbakken heeft invloed op de sterkte. Voor afvalbakken die op een vochtige vloer komen te staan, adviseren wij deze in een speciaal daarvoor gemaakte dolly te plaatsen, zodat ze ten alle tijden droog blijven. 

Zijn de afvalbakken brandgevaarlijk?

De afvalbakken zijn niet snel ontvlambaar, omdat de wanden bestaan uit massief meerlaags strak verlijmd kraftliner karton (dit is vergelijkbaar met verlijmde houten panelen). Qua brandwerendheidseisen vallen de afvalbakken onder inrichtingselementen (meubilair), waarbij tijdens het maken van deze site vooralsnog geen specifieke regelgeving en eisen zijn opgesteld.


AFVALSCHEIDING
Voor welke afvalstromen kunnen de afvalbakken worden ingezet?

De afvalbakken kunnen worden ingezet voor diverse afvalstromen zoals o.a.: papier, restafval, GFT, PMD, bekers, batterijen, plastic, inktcartridges enz.

Wat hoort in welke afvalbak?

Is er twijfel over welk afval in welke bak moet vul dan je afvalsoort in op: https://www.afvalscheidingswijzer.nl/

UITERLIJK EN ONDERHOUD
Kunnen de afvalbakken worden verkregen in een andere kleur dan de basiskleur?

De afvalbakken kunnen worden gespoten in elke gewenste kleur, maar dan zijn ze niet meer duurzaam en circulair. U kunt de afvalbakken decoreren of personaliseren met onze milieuvriendelijke, 100% recyclebare stickers welke zijn geproduceerd zonder schadelijke stoffen.

 
Zijn de afvalbakken schoon te maken als er bijvoorbeeld koffie of thee op het deksel wordt gemorst?

Ja, de bovenzijde van het bovenplat van het deksel is voorzien van een coating welke met een licht natte doek is schoon te maken.

De nieuwe coating is uitvoerig door ons getest op het schoonmaken van ingedroogde vlekken van koffie, thee, chocolade, fruit, suiker, melkproducten, broodbeleg en enkels soorten dressing. Sommige sterk gekruide soorten dressing laten een lichte verkleuring na op de bovenlaag van de coating. Daar dressing in geringe mate in aanraking kan komen met de afvalbak, achten wij dit te verwaarlozen. De rest van de afvalbak wordt aan de binnenzijde beschermd door de vuilniszak. De bewust gekozen coating welke wij gebruiken is een minder milieu belastende soort welke staat voor een langer behoud van de afvalbakken.

Zie hier enkele foto's van het test- en eindresultaat.

 

 

 

 

BESTELLEN

Welke uitvoeringen van de afvalbox zijn er beschikbaar?

De standaard hoogte maat is 60, 80 of 100 cm, de bestickering geeft de gewenste afvalstroom aan. Het assortiment wordt regelmatig uitgebreid. Kijk hier voor alle uitvoeringen. Hebt u specifieke wensen? Laat ze weten via ons contactformulier.

Hoe kan ik bestellen

U kunt uw bestelling doorgeven via het contactformulier of per mail: info@afvalbox.net Wilt u vooraf door ons geadviseerd worden neem dan tijdens kantooruren contact met ons op. Zodat we u goed kunnen adviseren en onze levering helemaal aan uw wensen voldoet.

 

Wat is de levertijd van de afvalbakken van Afvalbox?

We streven ernaar om uw bestelling binnen ca. 5 tot 10 werkdagen te leveren. Wilt u uw levering sneller ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Kan men ook afvalbakken huren voor een bepaalde periode?

Neen, wij verkopen alleen afvalbakken, door de gunstige marktprijs is verhuur voor geen der partijen een interessante oplossing.

AUTEURSRECHT

Wie heeft het auteursrecht?

Het auteursrecht van de Afvalbox met alle bijbehorende accessoires ligt bij A.A. Groeneweg eigenaar van Afvalbox
Het complete Afvalbox concept is auteursrechtelijk beschermd, namaak is uitdrukkelijk verboden.

© 2015-2020 A.A. Groeneweg                                                            Algemene voorwaarden en privacy beleid.

download.png
  • Instagram Social Icon
  • c-facebook
  • YouTube Social  Icon
  • https://www.pinterest.co.uk/corriegr
  • Twitter Classic