top of page
Search
  • Writer's pictureArjon Groeneweg

Afvalbak van AFVALBOX nu ook voor inzameling van bekersHallo beste lezers! Al enige tijd loop ik rond met de vraag hoe verzamel ik op duurzame wijze bekers in onze Afvalbox. Mede geïnspireerd door de bestaande 'beker-verzamel-systemen' die er op de markt zijn, is er de afgelopen tijd veel energie gestoken in speur- en denkwerk om een oplossing hiervoor te zoeken. Echter er bleek geen enkele bestaande optie in de handel te zijn welke we hiervoor zouden kunnen gaan inzetten. Dus restte ons de optie om zelf aan de slag te gaan.

Investering

Innovatief en creatief zoals we zijn, hebben we zelf een duurzaam inzamelsysteem voor bekers weten te ontwikkelen. Recent hebben we hiervoor een investering gedaan in een deels door ons zelf ontwikkelde computergestuurde machine die elke gewenste vulopening in de deksels kan produceren. Hiermee was onze vraag deels beantwoord. Mede hierdoor vielen de puzzelstukjes ook al snel op hun plaats. Al snel was er een prototype welke met wat kleine aanpassingen aan de verwachtingen voldeed.


Het bedenken van de beste oplossing

Het geheel resulteerde in een herbruikbare en een recyclebare versie van de beker-verzamelaar. De herbruikbare versie bestaat uit vier gerecyclede kunststof pijpen die onderling zijn gekoppeld. De voordelen van de herbruikbare versie zijn dat men geen kokers op voorraad hoeft te houden en dat hij met één handeling is te (her)plaatsen. Bovendien is hij op de langere duur minder belastend voor het milieu. De recyclebare versie bestaat uit vier kartonnen kokers welke los in de zak worden geplaatst. Deze kunnen gelijk met de bekers worden afgevoerd naar de recycling. De bekercapaciteit van de afvalboxen is:

Bij de versie van 60 cm hoog is ca 400 bekers

Bij de versie van 80 cm hoog is ca 540 bekers

Bij de versie van 100 cm hoog is ca 670 bekers


Besparing

Gestapelde bekerinzameling geeft een forse besparing op de facilitaire kosten bij het afvoeren ten opzichte van losse bekers. Al met al zijn we deze innovatie weer een stapje dichter bij een circulaire economie.

39 views0 comments

Comentários


bottom of page