top of page
Search
  • Writer's pictureArjon Groeneweg

Een kleine stap naar een duurzame toekomstHallo lezers! Ter inspiratie voor mijn nieuwe blog belandde ik op de webpagina van MVO Nederland, een prima site boordevol informatie. Perfect om de inhoud van een blog over duurzaamheid nog meer vorm te geven.
Meest duurzame afvalbak van Nederland Bij de site van MVO bleef een bepaald artikel hangen: ‘Fotograaf bedenkt meest duurzame afvalbak van Nederland’. Ik dacht meteen, hey leuk, cool, dit moet ik onthouden! Hierbij gaat het om een afvalbak gemaakt van Kraftliner karton waarvoor geen bossen worden gekapt maar juist bomen gekweekt. Het item haakte verder in op de specifieke eigenschappen van de afvalbox en de totstandkoming van het idee.


Al met al een prachtig initiatief! Fijn dat duurzaamheid in combinatie met innovatie in Nederland steeds meer zijn plek weet te vinden. En voor mij razend interessant om te kijken of- en op welke manier JIP dit toepast in de bedrijfsvoering.

5 creatieve geesten Een week later, een reguliere werkdag bij JIP. Je zou bijna zeggen just another day at the office, maar bij ons is iedere dag anders, dat maakt het werk ook mooi. Als tekstschrijver maak ik deel uit van ons marketing team, een mooi ploegje met 5 creatieve geesten: John, Sjoerd, Frans, Jilles en ik. Dagelijks brainstormen we over nieuwe acties, mailingen, producten en de inhoud van de site.


Tijdens zo’n sessie vertelt John dat hij een geweldig product heeft gevonden dat wat hem betreft meteen aan ons assortiment kan worden toegevoegd. Groot was mijn verbazing toen hij de duurzame afvalbox noemde die ik even daarvoor was tegengekomen bij MVO Nederland! Koren op mijn molen natuurlijk, top! Onafhankelijk van elkaar waren John en ik tot de conclusie gekomen dat dit product perfect past binnen het assortiment van JIP.


Geen woorden maar daden Waarom past het concept van de afvalbox eigenlijk zo goed bij ons? Omdat het idee erachter naadloos aansluit op onze denkwijze, duurzaamheidsbeleid is bij ons meer dan het maken van beloftes voor de toekomst. JIP kiest bewust om innovatieve milieuvriendelijke producten meteen aan te bieden, geen woorden maar daden.


Zo gezegd zo gedaan. Enthousiast zijn we bezig gegaan met de introductiecampagne, positieve energie alom, een marketingactie was dan ook snel opgezet: banner voor de site gemaakt, mailing opgezet, logistiek geregeld, bijpassende teksten voor de website gemaakt, afbeeldingen en prijzen op orde, opzet gemaakt voor de social media, kortom alle seinen op groen!


Investeren in duurzame goederen Wat verwacht je dan bij de lancering van dit nieuwe product? Vele nieuwe orders en vrachtwagens die af en aan rijden met bestelde afvalboxen? Nee, je moet realistisch zijn. Hoe groot is de kans dat je als bedrijf je bestaande afvalbak inruilt voor een duurzame variant? Inderdaad, nihil. Maar dat hoeft ook niet. Het gaat erom dat je een stukje bewustwording op het gebied van duurzaamheid creëert. Die paar orders die we hebben mogen noteren zijn maar kleine stapjes, maar daarmee kun je op den duur wel grote stappen maken naar een duurzamere toekomst.


Gert Koolmoes (43) – tekstschrijver/content manager bij JIP B.V.

9 views0 comments
bottom of page